UTDANNINGEN ?

 

 

 

Hei siden jeg har veldig lite å blogge om nå fortiden så tenkte jeg å blogge litt om hvordan jeg fant ut om hva jeg ville bli når jeg ble voksen og skall ut i arbeid. Jeg hadde noe innen for verksted i 10 klasse som valgfag, jeg fikk prøve mye rare ting noe som jeg ikke hadde vært borti før eller viste hva var. Jeg fikk prøve sveising,kappskive og sliping osv. Jeg fikk det til og det var noe jeg mestret og fikk til, jeg bestemte meg for å ta TIP på vg1 og det er liksom verksted. TIP er faktisk den linjen med mest utdannings valg på vg2-vg3, der får du prøve deg ut i lakkering,skruing,sveising,dreiing og masse mer.Jeg trivdes veldig godt på vg1 for dere som lurer er vg1 på TIP hoved året det er liksom det grunnleggende for det du må kunne til vg2-vg3. Jeg slet litt på skolen med de vanlige fagene og litt i verkstedet men det er forskjellig til person til person. Vg1 er veldig ok år mellom stor klasse og mye arbeid, vi fikk mye arbeid blant annet i tegning og dokumentasjon,matte,engelsk osv. På TIP linjen har du noen uvanlige fag sånn som Tegning og dokumentasjon, tekniske tjenester og Produksjon, disse bøkene er veldig okei og lett å fårstå seg på. Du vill så klart få mer info om dette dersom du velger tip.  Jeg har selv prøvd meg ut i lakkering på programfaget mitt på skolen noe som jeg mestret og fikk til og syntes at det var gøy så jeg skal da gå vg2 lakk og karosseri. Jeg har tenkt og ta fagbrevet og få det som lakkerer og etterhvert ta fagbrev som sveiser også skal jeg så klart gå noe innen for sveis siden jeg kan ikke bare hoppe rett på å ta fagbrev som sveiser jeg må også gå skole som innebærer sveising. HMS ( Helse Miljø og Sikkerhet) er noe av det viktigste du må tenke på innenfor disse fagene. Dette vill du få streng beskjed om på skolen. Jeg valgte lakkering fordi jeg synes at det er kult og gøy. Motivlakkering er noe av det kuleste innenfor lakkering noe som jeg skall utdanne meg som. Åså skal jeg på bygge sveis. Kommenter om du vill høre mere om dette faget eller lurer mere på så er det bare å si ifra så skal jeg kommentere i feltet. kom gjerne med ting jeg kan blogge om.

 

 

HELGEN

 

 

 

Hei nå er jeg akkurat ferdig med å skru på bilen til typen sammen med typen. Han fikk litt problemer med bilen etter service men vi fikk det til også ble det bare rart så vi skall fikse det på nytt på BMW service. I helga har jeg bare koset meg utrolig masse med venner og typen, Helgen startet med at jeg dro i bursdag til Andrine og det var kjempe koselig og gøy vi spiste pizza og godis og kake. Etter det ble jeg henta av typen sammen med Mathias og Emma, vi dro å kjørte litt rundt på noe som heter stripa og i byen. Da kl var rundt 3-4 tiden så dro jeg og Daniel hjem til pappa å sov også sto vi opp i 2-3 tiden på dagen også måtte vi levere skateboardet til Mathias så dro vi til Daniel fordi han bor 1 time utenfor byen så når vi kom frem kjørte vi litt sammen med broren også traff vi på noen venner også kjørte vi sammen med broren og Nils og Scott. Etter det dro vi hjem til Daniel også spiste vi is og så på at broren lakkerte noe til bilen det ble kult. Da kl var rundt 1 tiden på natta så dro vi å henta Max og to svenske gutter og kjørte de hjem så dro jeg og Daniel hjem for å se på en film til slutt sovnet vi. I dag morges våknet jeg av at det var musikk som sto på full guffe pgr av lillebrødrene til Daniel spilte musikk også ropet di og bråket men vi lå å så på film til kl var blitt 2-3 tiden også fikk vi kylling og salat og rundstykker til frokost noe som var digg. Etter det fikk vi besøk av tanten og onkelen og søskenbarna til Daniel og brødrene hans noe som jeg syntes var kjempe koselig å få hilse på de. Ellers har jeg og Daniel bare sløvet på sofaen og kjørt hjem til meg og mekka på bilen men vi ble litt plaget fordi det er noe feil med bilen som jeg sa litt tiligre i innlegget. Så nå sitter jeg bare å lager nye spille lister på spotify og kjeder meg men jeg skal strx hoppe til køys.
 

SOMMER

 

 

 

Hei jag vet jeg har sagt tiligre at jeg skulle blogge vær dag men jeg har så mye som jeg skall gjøre fortiden. Jeg regner matte vær dag i 3 timer noe som sliter meg ut men jeg vet at jeg må i tilfelle jeg blir trukket opp i eksamen i matte, jeg håper ikke det. Nå på skolen gjør vi ikke så mye vi bygger Ola bil noe som jeg synes er kjempe kult men vi er ikke ferdige eller vi er jo det men noen av platene til karosseriet er borte og alt er bare blitt krøll. I dag fikk vi som har ptf i lakk og kjøretøy fri siden det skulle være eksamen på vg2 så da fikk vi fri noe som jeg syntes var kjempe godt. I morgen blir det en koselig dag på skolen fordi alle vg1 klassene på tip skall ha Ola bil løp noe som jeg ser frem til men tror ikke vi vinner fordi vi er jo langt ifra ferdige men uansett det kommer til å bli en kjempe fin dag og vi skall grille også. Jeg er litt lei av skolen men jeg kommer jo selvfølgelig til å savne alle vennene mine på skolen og som jeg har blitt kjent med i løpet av dette skoleåret. Jeg ser veldig frem til sommerferien i år fordi jeg skall gjøre masse gøy og jeg skal bare nyte de dagene jeg har fri, jeg har ikke skaffet meg sommerjobb enda men jeg er på saken. Søstera mi skulle hjelpe meg med å skaffe jobb på Biltema og jeg håper jeg får den. Jeg kjenner mange som jobber der og jeg vill si at jeg vill yte meg selv til å jobbe og tjene litt penger og spare opp til bil og lappen. I den siste tiden så har jeg brukt fritiden min på matte og sammen med kjæresten min. Denne uka har gådd utrolig fort noe som jeg og Daniel ser positivt på siden begge savner hverandre og det er jo ikke så god følelse men vi må lære oss til og kjenne på det å savne noen man er glad i. Daniel jobber og jeg går skole jeg begynner på vg2 og han jobber som matros, for dere som ikke vet hva matros er så er det noe med båt å gjøre. Jeg er utrolig stolt og jeg føler at jeg lever et litt enklere liv nå i hverdagen, jeg sliter litt med skolen som jeg har nevnt før men nå så er det blitt litt lettere. I helgen skall jeg og kjæresten finne på kjempe mye sammen og resten av de to ukene som kommer. Jeg SKALL bli flinkere på å BLOGGE! jeg må bare få tid og noe jeg kan blogge om og det tror jeg at jeg har nå. Jeg håper at alle får en kjempe fin ferie og at alle skall kose seg kjempe mye. Har du tips eller vill høre mer fra meg på bloggen kommenter om hva du vill høre se og tips meg.
 

Les mer i arkivet » September 2016 » Juni 2016 » Mai 2016
hits